De simkaart van de UNI-GR1 verplaatsen naar een tablet

Hoe verbind je de WiFi hotspot van een tablet met de UNI-GR1?

De UNI-GR1 dient verbonden te zijn met internet om centimeter nauwkeurige RTK correctiedata te ontvangen. In de UNI-GR1 zit een simkaart welke je standaard verbind met de tablet. In sommige gevallen is het echter wenselijk om de simkaart van de UNI-GR1 te verplaatsen naar de tablet, en op deze wijze de UNI-GR1 te verbinden met internet.

Wanneer kan je het beste de WiFi hotspot van een tablet verbinden met de UNI-GR1?

•  Werkzaamheden in grensregio’s. Ofwel, gebieden dichter dan +/- 20 km bij de grens.
  •  Landen buiten Nederland. Bijvoorbeeld in België of Duitsland.

Wil je weten of het verplaatsen van de simkaart naar de tablet voor jou de meest geschikte oplossing is? Neem dan contact op met onze support afdeling voor meer advies.

Voer de volgende stappen uit:

Stap 1: Open het klepje en haal de simkaart uit de UNI-GR1. Zie onderstaande afbeelding.

Stap 2: Plaats de simkaart in de geschikte locatie in de tablet

Stap 3: Navigeer op de tablet naar instellingen > WiFi > hotspot en maak een hotspot aan.

Stap 4: Navigeer eenmalig met een ander apparaat dan de tablet naar UNI-Connect, bijvoorbeeld een smartphone of laptop. Ga in UNI-Connect naar instellingen > WiFi, en maak verbinding met de WiFi hotspot van de tablet.

Stap 5: Kopieer of onthoud het lokale IP-adres in de browser van het andere, externe apparaat, en vul dit gehele IP-adres in, in de webbrowser van jouw tablet. Het lokale IP-adres zie je staan wanneer je verbonden bent in UNI-Connect, bij instellingen > WiFi

Stap 6: Je hebt de UNI-GR1 nu verbonden met de simkaart van de tablet. De UNI-GR1 maakt nu gebruik van een 4G internet verbinding.