UNI-GR1 Eerste installatie

Instellingen voor de eerste keer

Je hebt zojuist jouw gloednieuwe UNI-GR1 ontvangen! Gefeliciteerd. Het lijkt misschien een uitdaging om jouw ontvanger zelf in te stellen, maar dat is het niet. Wij bieden graag een helpende hand. Dat doen we met deze eerste installatie webpagina, en met ons 'Hoe stel ik de UNI-GR1 voor de eerste keer in?' artikel.

Op deze pagina vind je een complete tutorial waarin onze collega Tommy je helpt bij het eenvoudig instellen en makkelijk inmeten We hebben een aantal artikelen uit onze uitgebreide kennisbank toegevoegd om je verder te helpen en mocht je toch nog (andere) vragen hebben, stuur dan gerust je vraag naar UNI-Support, klik daarvoor op 'Contact' in het menu bovenaan deze pagina.

Antwoorden op veelgestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt. Misschien tijdens deze setup, misschien terwijl je daadwerkelijk werkt met onze UNI. Om je zo goed mogelijk te helpen, zijn hier 3 van de meest gestelde vragen. Het bekijken van deze artikelen bespaart je tijd, aangezien je ons niet hoeft te bellen en direct verder kunt werken.

1. Hoe stel ik Wifi in en maak ik een Internet verbinding?

2. Wat zijn de specificaties van de UNI-GR1?

3. Hoe bereik ik centimeter nauwkeurigheid met de UNI-GR1?

Zie onze Kennisbank voor meer vragen en antwoorden.

Begin vanaf nul, de pictogrammen

Naast het lezen van ons artikel 'Hoe stel ik de UNI-GR1 voor de eerste keer in?', zal het je enorm helpen wanneer je weet wat elk pictogram in UNI-Connect betekent. Je zult de stappen onthouden en sneller werken, instellingen herhalen voor een nieuw punt, of snel controleren of je een fix hebt. Zoals je in de afbeelding hieronder ziet, hebben we elk pictogram in UNI-Connect genummerd. Scroll een beetje naar beneden om te zien wat ze betekenen.

1. RD vertelt je welk coördinatensysteem je gebruikt.

2. Dit icoon vertegenwoordigt de nauwkeurigheid die je momenteel behaalt.

3. Geeft aan of je een fix hebt of niet.

4. Het getal 13 in de afbeelding betekent hoeveel satellieten signalen geven aan jouw UNI.

5. Een andere indicator of je een fix hebt of niet.

6. Geeft aan dat je RTK correcties ontvangt.

7. Het wolk-icoon geeft aan dat je verbonden bent met de UNI-Cloud.

8. Icoon 8 geeft aan of je verbonden bent met een hotspot of niet.

9. Je bent verbonden met Bluetooth.

10. Dit icoon toont welk WiFi netwerk jij momenteel gebruikt.

11. Het percentage van de batterij dat je nog hebt.

12. Je werkt in de modus 'volledig scherm'.

13. Hiermee kun je inzoomen voor meer details.

14. Hiermee kun je uitzoomen voor een beter overzicht.

15. Positie centreren op de kaart.

16. Meet een nieuw punt met dezelfde instellingen als de vorige.

17. Verschillende geometrische types om op te nemen.

18. De gebruikte lagen in dit project.

19. Info project paneel.

20. Lijst van objecten.

21. Labels aan- en uitzetten.

22. Het pictogram voor Help.

A. Door op deze optie te klikken, zie je B-E verschijnen.

B: Hiermee kun je een enkel punt definiëren.

C: Hiermee kun je een punt in een polylijn creëren.

D: Hiermee kun je een punt in een polygoon (veelhoek) construeren.

E: Hiermee kun je een 'virtueel punt' maken, wanneer het eigenlijke punt onbereikbaar is voor GPS.

Digitaal inmeten, stap-voor-stap

Tommy neemt je bij de hand en leidt je stap-voor-stap door het instellings- en inmeetproces.